صفحه 1 از 1

حالت Legato در صداسازی

ارسال شده: شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۳, ۳:۰۴ ق.ظ
توسط behrang
خیلی وقت بود دوستان در مورد تفاوت حالت لگاتو و غیر لگاتو سوال میکردند و توضیحِ این تفاوت در کلام مشکل است.
لازم دونستم فیلمی از این تفاوت برای عزیزان تهیه کنم و بذارم. در ضمن در همین تاپیک پیرامون همین حالت لگاتو و موضوعِ آن میتونید بحث و سوال و جواب کنید.

دانلود فیلم تفاوت حالت لگانو - حجم 7 مگابایت

Re: حالت Legato در صداسازی

ارسال شده: یک‌شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۵, ۱۱:۳۷ ق.ظ
توسط yamaha PSR-62
با سلام
بهرنگ جان من فکر می کنم در این فیلم حالت مونو خالی بدون لگاتو در واقع همان لگاتو اصلی قدیمی باشد و این لگاتو که نت ها روی هم می افتد در واقع تعریف جدید لگاتو است .
در چند وی اس تی قدیمی که من دارم زمانی که حالت لگاتو را فعال می کنیم صدا دقیقا می شود مانند همین حالت مونو ( بدون روشن کردن لگاتو در این فیلم) .
حال سوال اینجاست که چرا معنی لگاتو عوض شد ؟ حالت لگاتو a3000 چگونه است ؟ دوست عزیز آقای نظری جایی گفتند که حالت لگاتو a3000 همان حالت قدیمی یعنی شبیه به لگاتوی psr64 است .
برخی از دوستان نوازنده اعتقادی به حالت mono ندارند و من دیده ام که تقریبا همه صداها را با حالت poly اجرا می کنند و می نوازند که در این حالت انگشتان کمتر کار می کند ولی آهنگ آن حالت دلنشینی را ندارد .
از دوستانی که a3000 دارند خواهش می کنم یک ملودی در حالت لگاتو بزنید و قرار دهید تا هم تاپیک پربار تر شود و هم تفاوت ها مشخص شود . با سپاس

Re: حالت Legato در صداسازی

ارسال شده: دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵, ۱:۲۵ ق.ظ
توسط behrang
همانطور که در پست قبلی توضح دادم ، به علت اینکه تفاوت حالت لگاتو براحتی قابل توصیف و توضیح دادن نیست ، من بصورت فیلم آن را نمایش دادم.
در اینجا منظور مدل خاص کیبورد یا دستگاه دیگری نیست. منظور تقاوت این حالت ها باهم هست.
طی ماه های اخیر من و آقای رضایی متوجه شدیم حالت لگاتو برای بعضی مناطق ایران بسیار محبوب و پر کاربرد است(مثل جنوبی ها) و برای برخی نوازندگان عزیز بی معنی و کم کاربرد.

Re: حالت Legato در صداسازی

ارسال شده: دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵, ۲:۵۲ ب.ظ
توسط mr nazari
حالت لگاتو در 3000 که بایستی دکمه mono وحالت لگاتو روشن باشد(که البته برای بعضی صداها فعال نخواهد شد)باگرفتن یک نت پایه واجرا نتهای بعدی بسیار مشخص خواهدبود
مانند 62 قدیمی که با استفاده از صدای orchestra و solo همزمان وگرفتن یک نت واجرا نتهای بعدی بسیار واضح ومشخص بود بخصوص در صدای sax

Re: حالت Legato در صداسازی

ارسال شده: دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵, ۵:۰۲ ب.ظ
توسط yamaha PSR-62
mr nazari نوشته شده:حالت لگاتو در 3000 که بایستی دکمه mono وحالت لگاتو روشن باشد(که البته برای بعضی صداها فعال نخواهد شد)باگرفتن یک نت پایه واجرا نتهای بعدی بسیار مشخص خواهدبود
مانند 62 قدیمی که با استفاده از صدای orchestra و solo همزمان وگرفتن یک نت واجرا نتهای بعدی بسیار واضح ومشخص بود بخصوص در صدای sax

جناب نظری عزیز اگر امکان دارد یک نمونه 1 دقیقه ای از این حالت اجرا برای ما قرار دهید .ممنون

Re: حالت Legato در صداسازی

ارسال شده: دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵, ۶:۵۹ ب.ظ
توسط mr nazari
حالت بی(نیمه اول) وبا(نیمه دوم کلیپ) لگاتو در یک صدای کششی.....

http://www.aparat.com/v/fyHvF

لگاتو به شیوه نواختنی گفته میشودکه نتها به صورت پشت سرهم وبا کمترین سکوت دربینشان اجرا شود(تکنیک مقابل steccato )

Re: حالت Legato در صداسازی

ارسال شده: سه‌شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵, ۶:۴۵ ب.ظ
توسط yamaha PSR-62
درود بر دوستان گرامی
با توجه به فایلهایی که دوستان عزیز قرار دادند و با نگرش بر نقل قول های دیگران و تجربیات خود بنده آشکار شد که متاسفانه از حالت لگاتو تعاریف گوناگونی وجود دارد و لگاتو های امروزی با لگاتو های قدیمی از نوع لگاتوی کیبرد PSR62 تفاوت هایی کرده است . از میان وی اس تی های قدیمی که چند سال قبل با آنها کار می کردم گشتم و وی اس تی اورینتال قدیمی را پیدا کردم و لگاتوی آن را دوباره بررسی کردم و متوجه شدم که حالت لگاتو در این وی اس تی نیز دقیقا برابر با حالت لگاتو در کیبردهای PSR62-64 میباشد و به این نتیجه رسیدم که امروزه گویا حالت لگاتو در برندهای مختلف و نرم افزار ها و کیبردهای مختلف دستخوش تغییراتی شده است بویژه آنکه دوستانی که کیبرد A3000 دارند ، اشاره کرده اند که این حالت لگاتو در A3000 مانند حالت های قدیمی لگاتو نیست . بهر حال بنده چند فایل بصورت ملودی های فی البداهه با حالت اگاتو و بی لگاتو از اجرا در این وی اس تی بارگزاری می کنم که دوستان عزیزمان نیز متوجه این تغییرات بشوند :


این اجراها با صفحه کلید رایانه و بدون تنظیم و آکورد انجام گرفته است :

1 - نمونه از اجرا و آزمایش حالت لگاتو در این وی اس ای ( همسان با حالت لگاتو در PSR62-64 )
http://s9.picofile.com/file/8279299792/test.mp3.html

2 - نمونه از اجرای ملودی هایی از شادروان آقاسی در حالت لگاتو با صداهای این وی اس تی:
http://s9.picofile.com/file/8279300384/aghasi.mp3.html

3 - نمونه ای از اجرا و تست صداهای PSR62 بصورت سمپل برای مقایسه با حالت های مختلف صدا :
http://s8.picofile.com/file/8279300892/psr62.mp3.html

نتیجه و نکته ای که پس از این بررسی ها باید عرض کنم اینکه حالت لگاتو اولا بر روی برخی صداها قابل اجراست بویژه صداهای سازهای شرقی/کششی . دوما اینکه این یک حالت ثابت است و همانگونه که دوستان عزیز فرموده بودند بیشتر روی صداهای از پیش آماده شده ی وی اس تی ها و کیبردها قابل اجراست و بر روی صداهای ایمپورتی خوب جواب نمی دهد و در وی اس تی های لگاتو دار که اصلا امکان ایمپورت صدا وجود ندارد .

Re: حالت Legato در صداسازی

ارسال شده: شنبه ۴ دی ۱۳۹۵, ۴:۲۲ ق.ظ
توسط behrang
ممنون از شما اقای زیدآبادی.
توضیحات شما را خواندم و کاملا تایید میکنم ولی نمونه هایی که لینک گذاشتید اصلا لگاتو نبودند.

این تصویرفایل 4 حالت صدا است. به ترتیب :
1-mono
2-momo legato
3-عادی
4-mono legato portamento

تصویر نمونه صوتی